Ingrediente
4 vinete
2 linguri ulei de masline
75 g unt
1 lingura de harissa (pastă de ardei iute) cumparata de la magazin
200 g iaurt grecesc
1 cățel mic de usturoi, zdrobit
1 lingura coriandru tocat
1 lingurita de seminte de susan
Mod de preparare:
PASUL 1
Încinge cuptorul la 200C/190C ventilator/gaz 6.
Înţepați vinetele de câteva ori cu vârful unui cuţit, apoi ungeţi-le cu ulei de măsline şi puneţi-le pe o tavă de copt.
Coaceți aproximativ 40-45 de minute, sau până când vinetele sunt complet moi.
PASUL 2
Topiți untul într-o tigaie, apoi amestecați cu harissa.
Tăiați vinetele în jumătate, deschizându-le puțin ca un cartof copt.
Amestecați iaurtul cu usturoiul.
Puneți o lingura din acesta in fiecare vânătă, apoi stropiți peste cu untul condimentat.
Se presară peste ele coriandru și semințele de susan.
Poftă bună!