Ingrediente

4 vinete

2 linguri ulei de masline

75 g unt

1 lingura de harissa (pastă de ardei iute) cumparata de la magazin

200 g iaurt grecesc

1 cățel mic de usturoi, zdrobit

1 lingura coriandru tocat

1 lingurita de seminte de susan

Mod de preparare:

PASUL 1

Încinge cuptorul la 200C/190C ventilator/gaz 6.

Înţepați vinetele de câteva ori cu vârful unui cuţit, apoi ungeţi-le cu ulei de măsline şi puneţi-le pe o tavă de copt.

Coaceți aproximativ 40-45 de minute, sau până când vinetele sunt complet moi.

PASUL 2

Topiți untul într-o tigaie, apoi amestecați cu harissa.

Tăiați vinetele în jumătate, deschizându-le puțin ca un cartof copt.

Amestecați iaurtul cu usturoiul.

Puneți o lingura din acesta in fiecare vânătă, apoi stropiți peste cu untul condimentat.

Se presară peste ele coriandru și semințele de susan.

Poftă bună!