Ingrediente:

– 1 pachet de aluat de foietaj

– 1 kg ciuperci proaspete

– 2 cepe

– 1 ou

– 200 g cașcaval împletit

– 2/3 căței de usturoi(opțional)

– sare, piper

– 2-3 linguri ulei

– mărar

Mod preparare:

Ciupercile și ceapă se taie cubulețe și se pun la călit în 2-3 linguri de ulei. Se adaugă jumătate de pahar de apă. Se condimentează cu sare și piper și se lasă la fiert până se evaporă lichidul. Când stingem focul, adăugăm mărar tocat mărunt și usturoi pisat. Fiecare foaie din aluat se taie în patru. Fiecărui dreptunghi i se fac franjuri pe margini, se adaugă compoziția pe mijloc, apoi se aduc marginile spre interior, încrucișate. La fel se procedează și cu restul de aluat. Se ung cu ou și se rade cașcaval. Se lasă la cuptor până se rumenesc.

Poftă bună!