Ingrediente:
Pentru aluat:
200 g faina
200 g smântână
½ pachet de unt
un praf de sare
Pentru umplutură:
300 g ciuperci
½ ceapă
2 oua
50 g cașcaval
200 g smântână
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă ½ pachet de unt ( untul folosit la prepararea aluatului trebuie neapărat să fie rece) cu 200 g smântână și un praf de sare, apoi se adaugă 200 g de făină, aluatul se frământă cu mâna.
Aluatul obținut trebuie să fie tare și nelipicios, dar dacă cumva aluatul nu pare să fie așa, i se mai adaugă puțină făină. Se împachetează într-o folie de plastic și se dă la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Aluatul rece se întinde într-o foaie subțire cu care se îmbracă tavă și se apasă ușor cu degetele pe margini (pentru a lua forma tăvii). Excesul de aluat se taie. Aluatul se înțeapă cu furculița din loc în loc (pentru a nu se umfla prea mult in timpul coacerii).
Se dă la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute.
Între timp, într-o tigaie cu ulei încins se călește ceapa, se adaugă ciupercile și se prăjesc până se evaporă toată apa pe care o lasă ciupercile.
Se scoate tava, cu aluatul copt, din cuptor și se umple cu amestecul de ciuperci, deasupra se toarnă smântână bătută cu ou.
Tarta cu ciuperci se reintroduce în cuptor și se lasă la copt încă 20-30 de minute.
Cu 5 minute înainte de a scoate tarta din cuptor, se presară cașcaval răzuit.
Poftă bună!