Ingrediente:
Pentru blatul de mere:
1 ou
80 ml ulei
240 ml chișleag
200 g zahăr
240 g făină
un praf de sare
1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu
un sfert de linguriță praf de copt
1 linguriță rasă scorțișoară macinată
250 g mere, tăiate cubulețe, cântărite după ce au fost decojite și fără cotor.
Pentru topping-ul de scorțișoară:
50 g zahăr brun
1 linguriță scorțișoară (pudra)
1 lingură mare unt (rece)
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Pentru blat, se amestecă ingredientele în ordinea dată: zahărul cu oul (se mixează câteva secunde), uleiul, chișleagul, făina amestecată cu praful de sare , praful de copt și bicarbonatul (se cern împreună și se adaugă în compoziție). La final se adaugă scorțișoară și bucățelele de mere . Compoziția se amestecă ușor și scurt (nu exagerați cu amestecatul) cu o spatulă și se toarnă într-o formă de prăjitură (31×23 cm), bine unsă cu unt.
Pentru topping-ul de scorțișoară, se rade cât mai uniform untul rece, pe răzătoarea mare, direct peste compoziția din tavă. Zahărul brun se amestecă cu pudra de scorțișoară și se presară deasupra prăjiturii, la fel, într-un strat cât mai uniform. Prăjitură se coace cca. 30-35 de minute.
Când e bine răcorită, se poate tăia.
Poftă bună!