Ingrediente:

Pentru blatul de mere:

1 ou

80 ml ulei

240 ml chișleag

200 g zahăr

240 g făină

un praf de sare

1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu

un sfert de linguriță praf de copt

1 linguriță rasă scorțișoară macinată

250 g mere, tăiate cubulețe, cântărite după ce au fost decojite și fără cotor.

Pentru topping-ul de scorțișoară:

50 g zahăr brun

1 linguriță scorțișoară (pudra)

1 lingură mare unt (rece)

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).

Pentru blat, se amestecă ingredientele în ordinea dată: zahărul cu oul (se mixează câteva secunde), uleiul, chișleagul, făina amestecată cu praful de sare , praful de copt și bicarbonatul (se cern împreună și se adaugă în compoziție). La final se adaugă  scorțișoară și bucățelele de mere . Compoziția se amestecă ușor și scurt (nu exagerați cu amestecatul) cu o spatulă și se toarnă într-o formă de prăjitură (31×23 cm), bine unsă cu unt.

Pentru topping-ul de scorțișoară, se rade cât mai uniform untul rece, pe răzătoarea mare, direct peste compoziția din tavă. Zahărul brun se amestecă cu pudra de scorțișoară și se presară deasupra prăjiturii, la fel, într-un strat cât mai uniform. Prăjitură se coace cca. 30-35 de minute.

Când e bine răcorită, se poate tăia.

Poftă bună!