Ingrediente:

1 pachet foi de placinta 400g

6 ouă

500 g smântână

250 g telemea vaca

250 g brânză vaci

aprox 100 ml ulei

Mod de preparare:

*  trebuie să rezulte  aprox 9 rulouri din foile de placintă

* puteți folosi și și brânză de vaci pentru o plăcintă nu foarte sărată, dar se poate folosi și numai telemea.

Într-un castron amestecăm bine telemeaua rasă și brânza de vaci, jumătate din smântână (250 g) și 3 ouă.

Pregătim cele 2 tăvi și le ungem cu ulei sau unt.

Luăm câte 2 foi subțirele, pe cea care se intinde compoziția o ungem cu ulei,

Punem câte 3-4 linguri de brânză (sau împărțiți toată compoziția cu brânză în 9 părți egale) și o întindem bine cu o spatulă. Răsucim și facem un rulou pe care-l așezăm în tavă pe margine.

Continuăm până la terminarea foilor și a brânzei.

Rulourile se pun unul în continurea celuilalt, câte 4,5 rulouri la tavă.Ungem rulourile din tavă cu restul de ulei și turnăm peste ele o compoziție ce o preparăm din restul de smântână (250 g) și 3 ouă bătute bine.

Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 30 minute și 200 grade C pentru alte 10 minute, (mărind temperatura se rumenește foarte frumos deasupra).

 Poftă bună!