Ingrediente:
1 pachet foi de placinta 400g
6 ouă
500 g smântână
250 g telemea vaca
250 g brânză vaci
aprox 100 ml ulei
Mod de preparare:
* trebuie să rezulte aprox 9 rulouri din foile de placintă
* puteți folosi și și brânză de vaci pentru o plăcintă nu foarte sărată, dar se poate folosi și numai telemea.
Într-un castron amestecăm bine telemeaua rasă și brânza de vaci, jumătate din smântână (250 g) și 3 ouă.
Pregătim cele 2 tăvi și le ungem cu ulei sau unt.
Luăm câte 2 foi subțirele, pe cea care se intinde compoziția o ungem cu ulei,
Punem câte 3-4 linguri de brânză (sau împărțiți toată compoziția cu brânză în 9 părți egale) și o întindem bine cu o spatulă. Răsucim și facem un rulou pe care-l așezăm în tavă pe margine.
Continuăm până la terminarea foilor și a brânzei.
Rulourile se pun unul în continurea celuilalt, câte 4,5 rulouri la tavă.Ungem rulourile din tavă cu restul de ulei și turnăm peste ele o compoziție ce o preparăm din restul de smântână (250 g) și 3 ouă bătute bine.
Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 30 minute și 200 grade C pentru alte 10 minute, (mărind temperatura se rumenește foarte frumos deasupra).
Poftă bună!